Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
18

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ και βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, προέβη, στην ακόλουθη δήλωση σχετική με τις χθεσινές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ :

«Μετά τη σκληρή δοκιμασία που όλοι οι Έλληνες βιώνουν τα δύο τελευταία χρόνια, τη δριμύτατη κριτική αλλά και εντάσεις, οι πολίτες που διαχρονικά στήριξαν την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, σε όλες τις δύσκολες στιγμές της, έδωσαν και πάλι ένα ηχηρό παρών, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που επιθυμούσαν και πρόβλεπαν το τέλος της.

Η αυξημένη συμμετοχή του κόσμου, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, στην διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου, στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα: Οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την σωτηρία της χώρας και την παραμονή της στην Ευρώπη και εξακολουθούν να εναποθέτουν σ’ αυτό τις ελπίδες τους για υπέρβαση της κρίσης και την πολυπόθητη ανάπτυξη. Και στην Λέσβο υπήρξε μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, όπου και προσωπικά έλαβα μέρος στη ψηφοφορία. Πολίτες που φαινόταν αποστασιοποιημένοι διότι βιώνουν τα αναγκαστικά επώδυνα μέτρα και κάτω από τον ανελέητο βομβαρδισμό της τηλεόρασης, προσήλθαν και έδωσαν το παρόν.

Σε όλη την Λέσβο και στη Λήμνο, παρά το ότι ουσιαστικά τίποτε δεν θα άλλαζε, αφού υπήρχε μία και μόνη υποψηφιότητα, οι δημοκράτες του ΠΑΣΟΚ επισφράγισαν με την συμμετοχή και την παρουσία τους την απόφαση τους να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το Κίνημα, και τον νέο πρόεδρό του. Η μεγάλη συμμετοχή στα Νησιά μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμφισβήτητα αποτελεί θετική εξέλιξη και αφετηρία για μια νέα μεγάλη εθνική προσπάθεια. Αποτελεί ακόμη πολύτιμο εργαλείο στο χέρι του νέου Προέδρου, του Ευάγγελου Βενιζέλου στα πρώτα δύσκολα βήματα που θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».